keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Time flies

Kylläpä aika menee täälä nopeeta! Välillä aiva havahtuu, että mähän oon ollu täälä jo vaikka kuinka kauan. Melkein puoltoista kuukautta! :O Sori ku kestää päivittää kuulumisia, mutta täälä on yksinkertasesti vaan niin paljo ohjelmaa ja läksyis menee aina tosi kauan... Oon myös aika huono ton kameran kans, koska en ikinä muista ottaa kuvia hehe. Yritän kumminki ees kirjottaa tänne välillä.

Siitä tietää, että viihdyn täälä ja mulla on hyvä olla, koska mietin yks päivä, että enää 8 kk aikaa hengata isäntäperheen ja uusien kaverien kans :D Oon tosi yllättyny, ettei mulla oo ollu oikeestaan koti-ikävä ollenkaa. Mulla on täälä niin hyvä olla, ettei oo ollu kertaakaa sellasta oloa, että nyt kotiin ja heti. Totta kai mulla on ikävä Suomea, perhettä ja kavereita, mutta pystyn kumminki käsittelemään sitä ikävää. Skype ja Facebook on ollu suuri apu ja välillä tuntuu ettei niin kaukana oliskaa. Toki täytyy myöntä, että mieli on ollu pari kertaa aika maassa ton koulun vaativuuden takia. Onneksi helpottumaan päin! :) Ennen vaihtoa ajattelin paljo sitä, että olikohan tää oikee ratkasu ja pärjäisinkö aivan yksin. Nyt kumminki ajattelen, että tää oli paras päätös, minkä oon ikinä tehny. Vaikka piti tehdä myös uhrauksia niin ajattelen asioista nykyään eri tavalla. Tämä kaikki oli sen arvoista, enkä vaihtaisi tätä mihinkään :)

On hassua huomata kuinka pienes ajas oon jo muuttunu täälä. En oo enää se ujo tyttö, joka hermoili ja stressas pienestäki esiintymistilanteesta. Englannin puhuminenki tulee paremmin luonnostaan, vaikka grammar ei aina ookkaa niin täydellistä. Mun mielestä pääasia on, että tulee ymmärretyksi haha. Oon myös tehny monia asioita, joita en yleensä tekis, ja oonki aina mielenkiinnolla kokeilemas uutta. Hurjin tempaus tais olla se, ku pojat sai mun päähän vihdoin kuinka tehdään front flip trampoliinilla :D Vanha minä ei olisi ikinä uskaltanu tehdä mitää tuollasta! Pojat harrastaa parkouria niin saa nähdä mitä kaikkea mä osaan ku tuun takas haha. Muutenki musta tuntuu, että oon paljo itsenäisempi jo nyt. Täälä pitää hoitaa kaikki itse ja se on kyllä kovettanu luonnetta.

Viime viikonloppuna olin lähinnä poikien ja Tyronin siskon Ceresin kans. Katottiin leffoja, pelattiin lentopalloa ja vaan oltiin. Pelasin myös ekaa kertaa four square-pallopeliä. Siinä jokasella neljällä pelaajalla on oma ruutu ja pallo pitää saada toisen ruutuun. Sai käyttää jalkoja, käsiä päätä ja mitä nyt ikinä keksikää. Jujuna oli se, että pallo saa pompata maahan omassa ruudus vain kerran. Se oli tosi hauskaa ja pelattiinki sitä varmaan puoltoistatuntia. Ai niin käytiin me sunnuntaina kattomas Hillaryn triatlon-kisoja ja illalla käytiin ravintolas syömässä.

Meidän koulussa on ollu pari kolme kertaa lockdown-tilanne, ja oon aina miettiny sen tarkotusta. Kysyin eilen Grantiltä niin se sano, että se meinaa sitä, että koulussa on tunkeutuja. Kiva... Ku meillä on ollu lockdown niin on vaan kuulutettu keskusradiosta ja opettajat on menny laittamaan ovet lukkoon. Kerran äikän tunnilla kaikkien piti mennä kauas ovesta ja valot sammutettiin. Millää kerralla ei oo ollu onneksi mitää vakavaa. Täälä on paljo tarkemmat turvallisuusrajotukset ku Suomes. Täälä pitää hankkia lupalappu eli hall pass aina jos poistuu luokasta kesken tuntia. Kukaa "ylimääräinen" ei siis saa liikkua käytävillä tuntien välis. Opettajat ei saa myöskää päästää oppilaita ulos luokasta ennenkö kello on soinu. Tosi outoja juttuja. Ulko-ovetki menee mun mielestä lukkoon tietyksi ajaksi koulupäivän aikana.4 kommenttia:

 1. hui miten pelottava toi lockdown- tilanne!! :o mut hyvä ettei mitää vakavaa oo ollu.. vitsit ku kaikki kuulostaa niin kivalta mitä pääset tekeen siellä! :) terkkuja, Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo välillä oon kyllä ajatellu, että onko nyt oikeesti hätä... Oon kyllä saanu kokee jo vaikka mitä! :)

   Poista
 2. Mukava kuulla, että hyvin pyyhkii! Aina kaikessa on alkuun pieni totuttelemisensa, mut selkeästi oot hyvin sinne asettunut. Tosin en ole kyllä epäillytkään ettetkö pärjäisi. :) Jään odottamaan uusia seikkailupäivityksiä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä menny ihan kivasti, jos koulua ei laske mukaan haha :D Yritän satuilla tänne aina välillä, mutta on tosiaan ollu vähä kiireitä.

   Poista